KAHVIKLAPIT ENNAKKOTILATTAVISSA!  TILAA NYT!
Kahviklapit ennakkotilattavissa pian! Tilaa uutiskirje!

MISTÄ KAIKKI ALKOI

IDEA KAHVIKLAPISTA
0

Kun Paahtun perustaja kuuli ensimmäistä kertaa, että käytetyt kahvinpurut palavat hyvin, hän oli vaikuttunut. Idea ympäristöystävällisestä tulentekotavasta kiehtoi ja jäi mieleen – kuinka hienoa olisikaan, jos metsiä ei tarvitsisi kaataa polttopuiksi, vaan siihen olisi joku tehokkaampi ja ilmastoystävällisempi tapa. Suomessahan juodaan eniten kahvia koko maailmassa, tässä voisi olla ideaa!

MITÄ TEETTE KÄYTETYILLÄ KAHVINPURUILLA?
0

”Anteeksi kuinka?”, kysyi Espresso Housen työntekijä, kun Bahez kysyi saisiko hän itselleen käytetyt kahvinpurut. 

“Siis nämä kertaalleen suodatetutko?”
“Kyllä juuri ne”
“Ööh..toki..mutta saanko kysyä..mitä oikeen teet näillä?”
“Kehitän kahvijätteestä polttoklapia.”

Bahezilla oli tapana viettää paljon aikaa kahviloissa vaimonsa Meryemin kanssa, ja samalla idea kahviklapista kypsytteli mielessä.

Kahvilakäyntiensä päätteeksi he kysyivät työntekijöiltä mihin kahvinpurut päätyvät ja vastaus oli aina sama – ne menevät biojätteeseen. Bahez sai käytetyt purut mukaansa ja kehitteli prototyyppiä omassa keittiössään.

Osallistuminen bio- ja kiertotalouden incubator-ohjelmaan

Bahez mainitsi silloin tällöin ideastaan muille, ja sai positiivisen vastaanoton. Helsingin yliopistolla häntä rohkaistiin hakemaan kiertotalouden Incubator -ohjelmaan, johon hän tuli valituksi.

FRUSH STARTUP -KILPAILUN VOITTO
0

Incubator-ohjelmaa seurasi osallistuminen kiertotalouden startup-kilpailuun Frushiin, jossa idea Kahviklapista vakuutti tuomarit ja johti koko kilpailun voittoon. 🎉

Paahtajien tiimi

Inspiroituneena Bahez lähti kokoamaan tiimiä, ja tänä päivänä meitä on jo 6 motivoitunutta työntekijää viemässä kahvikiertotalouden tarinaa eteepäin. 

Paahtu tulee sanoista paahdettu + tuli – mikä olisikaan osuvampi nimi kuvaamaan yritystämme! 🔥

TÄSTÄ TARINAMME ALKOI JA PALJON ON VIELÄ EDESSÄ, LIITY MUKAAN MATKAAMME!